Wat houdt het injecteren van muren in?

Als je een vochtprobleem hebt in je muur, is de kans groot dat je te maken hebt met opstijgend vocht. Dat is een type vochtprobleem dat het meest courant is in Vlaanderen. Gelukkig kan je muren gemakkelijk injecteren om zo een nieuwe waterkeringslaag te vormen. Dankzij muurinjecties worden vochtige muren terug droog en krijg je een blijvend resultaat!

Wat houden muurinjecties precies in? Wel, het principe is eigenlijk heel eenvoudig. Eerst wordt de muur klaargemaakt voor de injecties. Vervolgens boren we gaatjes in de muur ter hoogte van de plint. Hier injecteren we daarna met topproducten die snel een waterkeringslaag vormen in de poriën van de muur. Daardoor ziet het opstijgende vocht geen doorgang meer en kan de muur mooi opdrogen.

Het product waarmee je de muren injecteert is uiterst belangrijk. Injecteer nooit zomaar je muren met eender welk product dat beweert een waterkering te vormen. Hierin blijken namelijk gigantisch hoge kwaliteitsverschillen te zitten. Je kan een muur echter moeilijk een tweede keer injecteren. Het is dus heel belangrijk dat je direct voor de juiste oplossing kiest.

Met Aqua Consult kies je enkel voor producten van de allerhoogste kwaliteit waaronder de topproducten van Rewah NV. Dit heeft géén invloed op onze prijzen, vergelijk gerust zelf! Wel heeft dit een grote invloed op de duurzaamheid van de behandeling. Hoe uit zich dat dan? Wel, waar anderen gemiddeld na 5 à 10 jaar terug in de problemen komen door het vervallen van de waterkeringslaag, biedt Aqua Consult specifiek op muurinjecties een garantie van minimaal 30 jaar.

Muren injecteren met Rewah injectiegel - Aquaconsult Vochtbestrijding

Geloof ons niet op ons woord! Download onze brochure via het formulier hieronder en ontdek zelf alle voordelen van muurinjecties bij Aqua Consult.

Waarom worden muren geïnjecteerd?

We injecteren enkel de muren die door opstijgend vocht zijn aangetast op zichtbare of onzichtbare plaatsen. Hiervoor is de vochtanalyse van groot belang. Zo’n eerste werfbezoek is steeds gratis en gebeurt altijd door een gekwalificeerd Aqua Consult vochtexpert met gespecialiseerd materiaal.

Er zijn natuurlijk esthetische redenen om opstijgend vocht te bestrijden zoals plekken op de muur, loskomende verf of loskomend behangpapier. Maar wist je dat vochtbestrijding ook financiële en waardeverhogende voordelen heeft voor het huis? Hieronder alvast enkele goede redenen om snel alle vochtproblemen in je huis aan te pakken:

  • Het kost veel meer energie om een vochtige ruimte te verwarmen. In droge ruimtes heb je minder hoge verwarmingskosten;
  • Een vochtige muur zorgt voor een muffe, zware lucht;
  • Schimmels gedijen goed op vochtige muren;
  • Wonen in vochtige ruimtes is niet goed voor de gezondheid (denk aan mensen met astma);
  • Een vochtige kelder zorgt voor een sterke waardevermindering van de woning;
  • Wil je ooit de woning verkopen? Dan zullen vochtproblemen in de muren gegarandeerd vraagtekens oproepen bij kandidaat-kopers.
  • Mensen die vochtproblemen behandelen, komen in aanmerking voor de Vlaamse Renovatiepremie.

Hoeveel kost het injecteren van muren?

De kostprijs van muurinjecties is altijd afhankelijk van:

  • De ruimte (kelder, gelijkvloers, hogere verdiepingen)
  • Het type muur (binnenmuren, buitenmuren, wel of geen spouwmuren, …)

Wil je de prijs van muurinjecties weten? Vraag dan hier een vrijblijvende vochtdiagnose aan waarbij we de vochtpercentages achter de muren uitmeten. Zo kunnen we een gedetailleerde prijs berekenen op basis van reële gegevens. Dat gebeurt uiteraard altijd vrijblijvend en zonder aankoopverplichting achteraf!

[ult_buttons btn_title="Gratis vochtdiagnose aanvragen" btn_link="url:%2Fgratis-expertise|||" btn_title_color="#ffffff" btn_bg_color="#90be30" btn_bg_color_hover="#90be30" btn_title_color_hover="#ffffff" icon_size="32" btn_icon_pos="ubtn-sep-icon-at-left" btn_border_style="solid" btn_color_border="#90be30" btn_color_border_hover="#90be30" btn_border_size="1" btn_radius="3" btn_font_size="desktop:18px;"]

Meer info en brochure ontvangen