Alle informatie over Monoblock Airco Systemen

Er zijn verschillende airconditioningsystemen op de markt die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben. Een monoblock airco systeem is een installatie waarbij er geen buitenunit is. Dit type van klimaatregelaar kan vast of verplaatsbaar zijn.

Uitvoeringen van monoblock airco’s

airco

1) Vaste monoblock airco

Een eerste model wat je kan kiezen is de vaste monoblock airco. Dit is een vaste airco zonder buitenunit. Een dergelijke airco is er in veel verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld een vloermodel, wandmodel of plafondmodel. Bij een split systeem wordt er een buitenunit aan het gebouw gehangen. Bij een monoblock airco zitten alle onderdelen in de binnenunit. Daardoor maakt deze meer geluid dan een splitsysteem met buitenunit. Wel zijn er heel wat voordelen aan verbonden. Zo hoef je geen logge buitenunit te installeren en zijn deze aircosystemen onderhoudsvrij.

Wel moet je bij een monoblock klimaatregeling rekening houden met het feit dat er twee roosters aan de buitenkant van de ruimte worden geplaatst. Deze roosters zijn bedoeld voor de aan- en afvoer van de lucht. Maak je echter geen zorgen: het is niet nodig om een ontsierende buitenunit aan de buitenkant van de woning te installeren. Een monoblock airco kan dus perfect in je inrichting passen.

Een vaste airconditioner heeft behoorlijk wat voordelen tegenover een mobiele airco zonder buitenunit. Denk bijvoorbeeld aan het grotere koelvermogen. Een vaste airco is bovendien ook een stuk efficiënter dan een mobiele airco. Zo neemt het comfort in je huis alleen maar toe.

mobiele airco

2) Mobiele monoblock airco zonder buitenunit

Een veel goedkopere oplossing van een monoblock airco is de mobiele variant zonder buitenunit. Het grote voordeel van een mobiele airco is dat deze te verplaatsen is. Je kan dus met een mobiele airco op verschillende tijdstippen de airco in verschillende ruimtes zetten. Hierdoor is de mobiele airco op vlak van flexibiliteit veel beter dan een vaste airco, die permanent in een ruimte komt te hangen.

Het grootste pluspunt van de mobiele airconditioner zonder buitenunit is dan ook de flexibiliteit en de prijs. De prijs van een mobiele airco is maar een fractie van de prijs van een vaste monoblock airco. Bovendien hoeft je bij een mobiele airco ook geen rekening te houden met installatiekosten. Het in gebruik nemen van een dergelijke airco kan gemakkelijk zelf gedaan worden.

Verder zijn er ook nadelen aan de keuze voor een mobiele klimaatregelaar. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van de afvoerslang. De afvoerslang is een vrij grote slang die door een open raam of deur naar buiten gebracht moet worden. In zo’n geval kan de warme buitenlucht weer naar binnen sluipen. Daarmee is een mobiele airco een stuk minder efficiënt dan een vaste klimaatregeling.

Alle voordelen en nadelen van een aircosysteem zonder buitenunit

Voordelen

 

 • Het niet nodig om een vrij logge buitenunit aan de buitenkant van de woning te installeren. De split airco’s hebben altijd een buitenunit die buiten de woning moet worden aangebracht. In zo’n geval moet je een vrij ontsierend, log apparaat aanbrengen. Aan de buitenkant doet dit vaak afbreuk aan de esthetiek. Bij een airco zonder buitenunit is dit niet het geval. Het plaatsen van twee roosters is voldoende.
 • Het installeren van een klimaatregelaar zonder buitenunit is een pak goedkoper. Het installeren is snel en eenvoudig te doen, omdat er geen airco units met elkaar verbonden hoeven te worden. Een airco zonder buitenunit is meestal bedoeld om één ruimte mee te koelen. Wie meerdere ruimtes tegelijk wil afkoelen, kan kiezen voor een split airco. In zo’n geval is wel een buitenunit nodig.
 • Bij een vast toestel kan de hinder van een binnenunit gemakkelijk beperkt worden door deze aan de wand of het plafond te installeren. Wanneer je de airco zover mogelijk bovenaan de wand bevestigd, zal deze niet in de weg staan. Een mobiele airco neemt vaak wel veel ruimte in en kan daardoor in de weg staan.
 • Airco’s zonder buitenunit zijn onderhoudsvrij. Dat wil zeggen dat er niet ieder jaar iemand moet langskomen om het onderhoud te verzorgen; wat wel het geval is bij aircosystemen mét een buitenunit.
 • De bediening van een airco zonder buitenunit is erg simpel. Regel alles via een app op je smartphone, via de touchscreen op het toestel of via een afstandsbediening.
 • Dankzij het Italiaans design van de Innova Monoblock Airco’s, past deze in elk interieur. Het is niet langer nodig om logge airco’s in huis te plaatsen. De Innova Monoblock kan zowel een blikvanger zijn in huis als opgaan in het decor. De keuze is volledig aan jou.
 • Een airconditioningsysteem zonder buitenunit is heel milieuvriendelijk. Dat zie je vooral in het energieverbruik: de Innova monoblock airco’s in het bijzonder hebben energieklasse A+. Zo kan je de prijs op je energiefactuur ook meteen drukken.

Nadelen

 

 • Aircosystemen zonder buitenunit kunnen soms nogal wat lawaai kan maken. Echter, de toestellen die AquaConsult verdeelt van Innova (ook bekend als Innova Aircoheater), genereren amper lawaai. Dat komt doordat onze toestellen zichzelf reguleren in functie van de gevraagde temperatuur (in tegenstelling tot andere toestellen op de markt, die een constant debiet van lawaai hebben).
 • De compressor van deze airco-installaties zit in de binnenunit en daarmee dus ook in de woning. Daardoor is het mogelijk dat je te maken krijgt met geluidshinder. Toch is de geluidshinder niet meer zo erg als tien jaar geleden. De meeste moderne toestellen zijn tegenwoordig aardig geluidsstil geworden.
 • Bij een mobiele klimaatregeling moet je bovendien rekening houden met de afvoerbuis. Deze moet door een geopend raam of geopende deur geplaatst worden. Daardoor kunnen er ongemakken ontstaan. Er komt weer warme buitenlucht het vertrek binnen, waardoor de airco minder efficiënt is. Daarom wordt er vaker gezocht naar een mobiele airco zonder afvoerslang. Deze is in principe niet beschikbaar. Je kiest dan meestal voor een aircooler, dat gezien wordt als een vervanger voor de verplaatsbare airco.

 

Onze producten: Innova airco-systemen

AquaConsult werkt met de Innova airco-systemen. Deze monoblock airco-oplossingen combineren een mooie look, een technologische vooruitstrevendheid en gebruiksgemak. De toestellen zijn daarenboven krachtig, stil en ruimtebesparend. Bovendien geniet je bij ons van de laagste-prijsgarantie. Kan je aantonen dat een concurrent de Innova aircosystemen goedkoper aanbiedt? Dan geven we jou het verschil terug.

We bieden twee verschillende modellen aan: de Innova Airco 2.0 12HP Horizontaal en de Innova Airco 2.0 Mini. Passen deze niet in je interieur of is het vermogen niet groot genoeg? Dan bieden we nog andere modellen aan op aanvraag.

Het installeren van een monoblock airco zonder buitenunit

Een monoblock airconditioner zonder buitenunit installeren is erg simpel. Daarom krijg je de kans om te kiezen uit twee opties: een airco laten leveren én plaatsen of de airco zelf installeren. Kies je ervoor om de airco zelf te installeren? Dan krijg je een gedetailleerde handleiding en een filmpje die je iedere stap van het proces helpen.

Innova monoblock airco’s: een technisch hoogstandje

Hoewel de Innova Monoblock airco’s een prachtig, compact en licht design hebben, zijn ze erg sterk en robuust gemaakt. Ze bestaan namelijk volledig uit metaal.

In de airco’s is een wifi-ontvanger geïnstalleerd waardoor ze gemakkelijk zijn in bediening: gewoon via een app op je smartphone. Het blijft ook mogelijk om met de afstandsbediening van de airco zelf of via een touchscreen op de airco het apparaat te bedienen.

Het laatste groot voordeel van de Innova monoblock airco’s, is de condensatiebatterij. De airco’s bevatten een geïntegreerd verdamping effect waardoor het rendement nog meer verbetert.

De Innova Monoblock Airco’s zijn duidelijk een echt technologisch hoogstandje.

Afkoelen in de zomer, verwarmen in de winter

Wist je dat je met monoblock airco’s je huis niet alleen kan laten afkoelen in de zomer, maar je er je huis ook mee kan verwarmen?

De Innova Monoblock Airco 2.0 blaast niet alleen koude lucht, maar ook warme. Aangezien de energiescore van deze airco A+ is, kan dit je energiefactuur drukken. Zeker als je anders verwarmt met gas.

En aangezien het weer in België zo onvoorspelbaar is, is een airco die meteen ook kan verwarmen geen overbodige luxe.

Waar plaats je het best een Innova monoblock airco?

De Innova Monoblock airco heeft een compact design waardoor je het perfect kan plaatsen in ruimtes zoals een slaapkamer, een bureau of een woonkamer. Het Italiaans design zorgt ervoor dat het geen doorn in het oog is in je interieur, integendeel.

Wel is het enkel mogelijk om een airco zonder buitenunit te plaatsen aan een buitenmuur. Via roosters in die muur trekt het lucht van buiten om te kunnen werken. Zo wordt jouw huis constant voorzien van verse lucht.

Waarom een Innova Monoblock Airco bestellen bij AquaConsult?

AquaConsult heeft heel wat voordelen ten opzichte van andere leveranciers.

 • AquaConsult garandeert je de beste prijs in België en Nederland. Kan je aantonen dat je de Innova Monoblock Airco ergens anders goedkoper kan verkrijgen? Dan krijg je het verschil terugbetaald.
 • Wij verplichten je niet tot een onderhoudscontract. We bieden er zelfs geen aan, want de Innova Monoblock Airco is onderhoudsvrij.
 • AquaConsult biedt je gratis levering aan in België wat eigenlijk een extra korting is nu de energieprijzen zo erg stijgen.
 • Je krijgt de airco geleverd binnen de vijf dagen als je het zelf installeert. Wil je het laten installeren door onze vakmannen? Dan heb je de airco binnen de twee weken.
 • Naast airco’s bieden wij ook ionisatie aan. Ionisatie elimineert vervuilende stoffen in de lucht zoals virussen, fijnstof en pollen. Zo creëer je een gezonde lucht in huis. Ontdek de prijs voor ionisatie op de webshop van ons zusterbedrijf AeroConsult.
 • Het afvoeren van condenswater dat door aircosystemen ontstaat kan soms een probleem vormen. Bij AquaConsult kan je ook een vernevelaar aanschaffen waardoor het condenswater wordt uitgestoten als aparte cellen die al verstoven zijn in de airco.

Prijs van monoblock airco

Overweeg je de plaatsing van een monoblock airco-installatie? Wil je weten wat een vaste airco zonder buitenunit kost? Heb je vragen over de montage en installatie? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan over de prijs, het onderhoud, de installatie, het energieverbruik en de functies voor ’s winters en ’s zomers.

Onze vaste airco’s zonder buitenunit zijn te verkrijgen vanaf 1.725 euro, maar de prijs hangt af van verschillende factoren, zoals oppervlakte van de ruimte, het vermogen van de airco en het installatietype. Vraag daarom vrijblijvend alle mogelijkheden aan één van onze aircospecialisten.

innova monoblock

Gedetailleerde productreview van de Innova Airco 2.0

De Innova Airco 2.0 kent volgende pluspunten:

 1. Geen buitenunit nodig
  Wel nodig is een rooster voor in de muur. Maar qua esthetiek een sterke pro vergeleken met een buitenunit. Immers, vaak is het onmogelijk een buitenunit te monteren zonder storend zichtverlies aan de buitengevel.
 2. Geen leidingen
  Bij de monoblock ziet mooi alles samen in 1 unit: condensor, verdamper en koeler. Dus geen buizen met koelmiddel van de buiten- naar de binnenunit meer nodig.
 3. Geen aanpassing van elektriciteit
  Bij een multi-split klimaatregelaar met hoog koelvermogen is vaak aanpassing van de elektriciteit nodig. De Innova’s kunnen gewoon op de bestaande thuis-stopcontacten aangesloten worden.
 4. Mooie look en feel
  De Innova hebben een echt elegant Italiaans design. Verder zijn ze maar zo’n 16 cm breed en goed plaatsbaar onder een vensterbank.
 5. Handige App
  Je kunt deze klimaatregelaar gemakkelijk bedienen via een app op je mobiele telefoon. Je kan dus op afstand de Innova uitschakelen als je dat per ongeluk over het hoofd had gezien.

Er zijn ook enkele minpunten:

 1. Buitenmuur
  De Innova dient aan een buitenmuur opgehangen te worden. Hiervoor moet je wel 2 gaten boren in die muur.
 2. Rooster
  De roosters van Innova dienen via de monoblock aan de buitenwand gemonteerd te worden. Bij veel wind durven ze al eens wat langer “open” te staan, waardoor soms insecten of stof naar binnen kunnen komen.
 3. Geluid
  De aanzuiging van buitenlucht is redelijk stil, maar niet volledig zonder geluid. Installeer dus de Innova klimaatregelaar best niet in de muur direct grenzend aan bijvoorbeeld het terras van je buur. Deze monoblock airco zonder buitenunit kent trouwens wel een speciaal programma om te gaan slapen: het geluidsniveau is dan gedurende 2 uur nog een stuk lager.