PLEISTERWERKEN

Waarom komt mijn pleisterwerk los? Dat is toch niet normaal?

Dat is inderdaad niet normaal. Loskomend pleisterwerk kan wijzen op een vochtprobleem zoals opstijgend of doorslaand vocht. Het kan ook aangetast zijn door zouten.

De specialiteit van AquaConsult is het oplossen van problemen met pleisterwerk dat aangetast is door vocht en/of zout ontwikkelingen.

Hoe zie ik aan mijn pleisterwerk dat ik last heb van een vochtprobleem?

Er zijn verschillende manieren waarop je een vochtprobleem kan herkennen: is het een muur met enkel pleisterwerk? Dan zie je kleurverschillen in het pleisterwerk, witte zoutkringen op de muur of vochtige plekken. Is je muur daarentegen geschilderd of behangen? Dan bladdert de verf af of komt het behangpapier los. In andere gevallen komt het pleisterwerk zelf los of verschijnen er scheuren.

Alhoewel er verschillen symptomen zijn, is het dus niet moeilijk om op te merken dat er een probleem zit in die muur.

Wat moet ik doen als mijn pleisterwerk los komt?

Wat je eerst en vooral niet moet doen is de muur gewoon herverven, herbehangen of herbepleisteren zonder het probleem aan te pakken. Door de muur te herbepleisteren is het probleem misschien wel uit het oog, uit het hart, maar het is daarmee niet opgelost.

Het is belangrijk om een expert aan te spreken om te weten wat het probleem exact is en wat er moet gebeuren om dat probleem op te lossen.

Wat zijn de oorzaken van loskomend pleisterwerk?

De twee meest voorkomende oorzaken van loskomend pleisterwerk zijn condensatievocht door koudebruggen, doorslaand vocht en opstijgend vocht. Ze worden allebei op een totaal andere manier opgelost: bij doorslaand vocht wordt de gevel behandeld om ze waterafstotend te maken. Bij opstijgend vocht worden bijvoorbeeld de muren geïnjecteerd met een vochtwerende gel om zo het vocht de weg te versperren. Deze problemen moeten worden opgelost voor we aan de slag gaan met het pleisterwerk. Anders komt het probleem in de kortste tijd terug.

Hoe gaat AquaConsult te werk bij pleisterwerken?

Nadat de oorzaak van het loskomende pleisterwerk is aangepakt, verwijderen we het aangetaste pleisterwerk tot ongeveer 1 meter boven de pas van de woning. Werd het pleisterwerk ook aangetast door zouten? Dan brengen we eerst en vooral een zoutbestendige folie aan, voor we beginnen aan de bepleistering. Zo krijgen zouten geen kans om te bloeien op de muren.

Onze technische adviseurs hebben al heel wat jaren ervaring in vochtproblemen diagnosticeren en weten als de beste wat er exact nodig is om vocht te bestrijden.

Wat zijn de voordelen van pleisterwerk als vochtoplossing?

Pleisterwerk als vochtoplossing heeft heel wat voordelen: het is een definitieve en duurzame oplossing, de werken zelf worden snel uitgevoerd, goede pleisterwerken zorgen voor een stijging in waarde van het vastgoed en we bieden een sluitende garantie. Ook is er een mogelijke tussenkomst van de overheid met de renovatiepremie.

Met dit pleisterwerk zorgt AquaConsult voor een schilderklare afwerking zodat je zonder zorgen je muur kan herschilderen.

Heb je last van loskomend pleisterwerk? Neem nu contact op met AquaConsult en een vochtexpert komt zo snel mogelijk bij je langs om de juiste diagnose te stellen. We komen overal in Vlaanderen bij je langs. Samen vinden we de perfecte oplossing.

Meer informatie en brochure opvragen

Beantwoord de vragen hieronder en krijg op basis hiervan meer informatie en onze brochure.