Loskomend pleisterwerk

Pleisterwerk dat van je muren loskomt, dat hoort toch niet te gebeuren?

Dat is inderdaad niet normaal. Loskomend pleisterwerk kan wijzen op een vochtprobleem zoals opstijgend of doorslaand vocht. Daarnaast is je muur mogelijks (ook) aangetast door zouten. Bij AquaConsult zijn we gespecialiseerd in het oplossen van problemen met pleisterwerk dat is aangetast door vocht en/of zoutontwikkelingen.

Ontdek meer over loskomend pleisterwerk als gevolg van vocht of zout, en hoe wij dit bij AquaConsult oplossen.

Voordelen van pleisterwerken

 • Het onderliggend vochtprobleem wordt opgelost
 • Een definitieve en duurzame oplossing
 • Snelle en kwalitatieve uitvoering
 • Stijging in waarde van het vastgoed
 • Sluitende garantie van AquaConsult
 • Mogelijke tussenkomst van de Overheid

Gratis analyse

Wil je helemaal zeker zijn van het exacte vochtprobleem waarmee jij kampt? Onze vochtexperts komen gratis en vrijblijvend bij je langs.

Contacteer onze specialisten vandaag nog voor meer info en advies.

Hoe zie ik aan mijn pleisterwerk dat ik last heb van een vochtprobleem?

Er zijn verschillende manieren waarop je een vochtprobleem kan herkennen. Er zijn namelijk een aantal situaties:

 • Gaat het om een muur met enkel pleisterwerk? Dan wijzen kleurverschillen in het pleisterwerk mogelijks op en vochtprobleem. Ook witte zoutkringen of vochtige plekken op de muur wijzen op vocht.
 • Is de vochtige muur daarentegen geschilderd of behangen? Dan bladdert de verf af of komt het behangpapier los. In andere gevallen komt het pleisterwerk zelf los of verschijnen er scheuren.

Hoewel de symptomen variëren, zal je het wel snel opmerken dat er een probleem is met die muur.

Wat moet ik doen als mijn pleisterwerk los komt?

Wat je eerst en vooral niet moet doen is de muur gewoon opnieuw verven, herbehangen of herpleisteren zonder het probleem aan de oorzaak aan te pakken. Door de muur opnieuw te bepleisteren is het probleem misschien wel uit het oog, maar niet uit het hart. Met andere woorden, het probleem is daarmee niet opgelost.

Het is belangrijk om een expert aan te spreken om te weten wat het probleem exact is en wat er moet gebeuren om dat probleem op te lossen.

Wat zijn de oorzaken van loskomend pleisterwerk?

Wanneer het pleisterwerk van je muur begint los te komen, duidt dit vaak op een vochtprobleem. Verschillende vochtproblemen kunnen hiervoor verantwoordelijk zijn, en de meest voorkomende zijn:

Deze problemen worden allemaal op een geheel andere manier opgelost. Zo wordt bij doorslaand vocht wordt de gevel behandeld om ze waterafstotend te maken. Dit wordt gedaan door middel van gevelimpregnatie of hydrofuge. Bij opstijgend vocht daarentegen worden de muren geïnjecteerd met een vochtwerende gel om zo het vocht de weg te versperren. Condensatie heeft dan weer nood aan een al dan niet mechanisch ventilatiesysteem.

Deze problemen moeten worden opgelost voor we aan de slag gaan met het pleisterwerk. Anders zal het probleem snel weer de kop opsteken, waardoor je gedwongen wordt om opnieuw te beginnen met pleisteren, met alle bijkomende nadelen.

Loskomend pleisterwerk definitief verhelpen met AquaConsult?

Doorgaans gaan de vochtexperts van AquaConsult alsvolgt tewerk:

 • We verwijderen het aangetaste pleisterwerk tot ongeveer 1 meter boven de pas van de woning. Hierdoor creëren we een soort leeg canvas.
 • We achterhalen de precieze oorzaak van he vochtprobleem, en we passen de meest geschikte vochtoplossing toe. Bijvoorbeeld, indien we vaststellen dat het loskomend pleisterwerk te wijten is aan optrekkend vocht, dan zulle we alle nodige stappen ondernemen om de muur te injecteren. We voorzien voldoende tijd tussen elke stap, zodat de muren voldoende tijd hebben om goed uit te drogen.
 • Werd het pleisterwerk ook aangetast door zouten? Dan brengen we eerst en vooral een zoutbestendige folie aan, voor we beginnen aan de bepleistering. Zo krijgen zouten geen kans om te bloeien op de muren.
 • Wanneer we hiermee klaar zijn, zullen we de muur opnieuw afwerken met pleisterwerk.
 • De muur zal er weer gloednieuw uitzien, en het vochtprobleem is definitief verholpen.

Onze technische adviseurs hebben al heel wat jaren ervaring in vochtproblemen diagnosticeren en weten als de beste wat er exact nodig is om vocht te bestrijden.

Wat zijn de voordelen van pleisterwerk als vochtoplossing?

Pleisterwerk als vochtoplossing heeft heel wat voordelen:

 • Indien het vochtprobleem dat aan de oorzaak ligt werd aangepakt, is het opnieuw pleisteren van de muur een definitieve en duurzame oplossing.
 • De werken zelf worden snel uitgevoerd.
 • Goede pleisterwerken zorgen voor een stijging in waarde van het vastgoed en we bieden een sluitende garantie.
 • Ook is er een mogelijke tussenkomst van de overheid met de renovatiepremie.

Met dit pleisterwerk zorgt AquaConsult voor een schilderklare afwerking zodat je zonder zorgen je muur kan herschilderen.

Heb je last van loskomend pleisterwerk? Neem nu contact op met AquaConsult en een vochtexpert komt zo snel mogelijk bij je langs om de juiste diagnose te stellen. We komen overal in Vlaanderen bij je langs. Samen vinden we de perfecte oplossing.

Meer informatie en brochure opvragen

Beantwoord de vragen hieronder en krijg op basis hiervan meer informatie en onze brochure.