Betoninjectie: een waterdichte garantie op droge betonnen muren zonder vochtproblemen

Wie betonnen muren heeft in de woning of de bedrijfsgebouwen, kan mogelijks ooit last krijgen van scheurtjes of erger. Verder in dit artikel bespreken we de verschillende oorzaken hiervan. Als firma gespecialiseerd in vochtbestrijding is AquaConsult gespecialiseerd in betoninjectie in betonnen muren waar vochtproblemen bevinden zoals:

  • Waterdoorlatendheid van de betonnen muur
  • Lekkages doorheen het beton
  • Condensatie op betonnen muren
  • Schimmelvorming op het beton
  • Kimnaad

Hoe ontstaan vochtproblemen in betonnen muren?

Scheurtjes in beton kunnen ontstaan door diverse werkende krachten of door een slechte kimnaad (waar betonnen keldervloer en keldermuren samenkomen). Meestal is de kimnaad niet geplaatst, slecht geplaatst of versleten. Nog oorzaken kunnen zijn: een groot bouwgewicht, krimp bij het uitharden, bewegingen in de grond, grondwaterflucuaties en thermische invloeden (uitzet of krimp). Als de spanning groter is dan de weerstand van het beton, ontstaan scheurtjes waardoor ook vochtproblemen kunnen ontstaan. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het regenwater van buiten of het grondwater niet goed meer tegengehouden.

Technische informatie over AquaConsult betoninjecties

AquaConsult maakt met haar betoninjecties betonnen muren terug kurkdroog. Wij injecteren uitsluitend het robuuste ARTIPUR INJECT FLEX: een product dat ontwikkeld is om voegen en scheuren in betonconstructies te dichten, zelfs bij lekken met een hoog waterdebiet en druk. Na deze ingreep kan geen druppel water de binnenruimte meer binnendringen via de betonnen muur.

ARTIPUR INJECT FLEX is een 1-componentig polyurethaan injectiehars dat gekatalyseerd wordt met ARTIPUR CAT FLEX. De dosering van de katalysator bepaalt de polymerisatietijd.  In vloeibare fase is dit product een gelige, transparante vloeistof die in contact met water snel (afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de dosering van de katalysator) uithardt tot een taai, flexibel polyurethaanschuim met gesloten celstructuur.

Tip: Vraag hier je offerte aan of contacteer ons voor een expertise. Aan de hand van een vrijblijvend bezoek kunnen wij een gepersonaliseerde prijsberekening van één van de AquaConsult vochtexperts-bouwingenieurs verkrijgen. Omdat de prijs afhankelijk is van veel factoren kunnen prijzen enkel geval per geval berekend worden en heeft het weinig zin om over algemene tarieven te communiceren. We staan voor je klaar over heel Vlaanderen.

Wil je meer informatie? Download dan zeker de brochure onderaan deze pagina. Hierin lichten we alle mogelijkheden voor vochtbestrijding in detail toe.

Meer informatie en brochure opvragen

Beantwoord de vragen hieronder en krijg op basis hiervan meer informatie en onze brochure. Wil je de kostprijs laten berekenen? Geef dit dan duidelijk aan in het tekstveld hieronder en wij doen het nodige.