Betoninjectie: een waterdichte garantie op droge betonnen muren zonder vochtproblemen

Wie betonnen muren heeft in de woning of de bedrijfsgebouwen, kan mogelijks ooit last krijgen van scheurtjes of erger. Verder in dit artikel bespreken we de verschillende oorzaken hiervan. Als firma gespecialiseerd in vochtbestrijding is AquaConsult gespecialiseerd in betoninjectie in betonnen muren waar vochtproblemen bevinden zoals:

 • Waterdoorlatendheid van de betonnen muur
 • Lekkages doorheen het beton
 • Condensatie op betonnen muren
 • Schimmelvorming op het beton
 • Klimnaad
Lees meer

Voordelen van betoninjectie

 • Effectieve en duurzame herstelmethode van je betonnen muur
 • Versterkt en maakt waterdicht
 • Professioneel advies & vakkundige werkwijze van AquaConsult
 • Sluitende garantie op vochtproblemen
 • Snelle uitvoering

Gratis analyse

Heb je last van een beschadigde of vochtige betonnen muur? Laat je bijstaan door onze vochtexperts. Onze deskundigen bezoeken je kosteloos en zonder verplichtingen. Neem contact op voor aanvullende informatie.

Betoninjectie: de oplossing voor vochtproblemen in betonnen muren

In betonnen structuren, zoals gevels en wanden, kunnen omwille van verschillende redenen scheurtjes ontstaan. Deze scheurtjes kunnen leiden tot vocht- en stabiliteitsproblemen, wat de gezondheid van het beton aantast. Wanneer een beschadigde betonnen muur niet behandeld wordt, kunnen zich op termijn broos beton, loszittende stukken beton, betonrot en vochtproblemen voordoen.

Betoninjecties vormen een effectieve methode voor het herstel, het versterken van en het waterdicht maken van betonnen muren. Deze techniek houdt in dat een injectievloeistof in het beton wordt gespoten. Ze repareren en vullen betonscheuren, betonnaden, grindnesten en holle ruimtes op, waardoor het beton zijn oorspronkelijke sterkte herwint.

Hoe ontstaan vochtproblemen in betonnen muren?

Vochtproblemen in betonnen muren ontstaan vaak als gevolg van scheurtjes in de muur, die op hun beurt veroorzaakt kunnen worden door verschillende werkende krachten. Enkele mogelijke oorzaken zijn de volgende:

 • Een slechte kimnaad. Dit is de plek waar een betonnen keldervloer en de keldermuren samenkomen. Wanneer de de kimnaad niet geplaatst, slecht geplaatst of versleten is, kunnen er scheurtjes ontstaan.
 • Een groot bouwgewicht.
 • Wanneer het beton krimpt bij het uitharden.
 • Bewegingen in de grond.
 • Fluctuaties in het grondwater.
 • Thermische invloeden waardoor de betonnen muur enerzijds uitzet of anderzijds krimpt.

Wanneer de spanning groter is dan de weerstand van het beton, ontstaan er scheurtjes. Hierdoor kunnen er ook vochtproblemen ontstaan.  Zo kan de muur bijvoorbeeld het regenwater van buiten of het grondwater niet goed meer tegengehouden waardoor je te maken krijgt met doorslaand vocht, opstijgend vocht of een vochtige kelder.

Hoe verloopt het injecteren van beton?

Er bestaan verschillende methoden en injectievloeistoffen als het gaat om betoninjectie. Welke methode het best past bij jouw situatie, hangt af van de oorzaak van de beschadigde betonnen muur en van het doel van de reparatie. Dit wordt best door een vochtspecialist onderzocht.

Doorgaans kent het laten injecteren van beton de volgende stappen:

 • De eerste stap omvat een grondige inspectie van het betonoppervlak om scheuren, holle ruimtes en andere defecten te identificeren. Afhankelijk van de resultaten van deze inspectie, wordt het geschikte injectiemateriaal gekozen. Vaak gekozen vloeistoffen zijn epoxy, polyurethaan of acrylaat.
 • Vervolgens worden er strategische plekken gaten in de betonnen muur geboord. Hierin zal de betonvloeistof gespoten worden.
 • Met behulp van betoninjecties worden alle scheuren, naden, grindnesten en holle ruimtes in het beton opgevuld. Door deze holle ruimtes en scheuren te vullen, uit te laten harden en te egaliseren, wordt het beton opnieuw sterker.
 • Alle elementen worden samengevoegd, verlijmd en afgedicht.

Betoninjecties met AquaConsult

AquaConsult maakt met haar betoninjecties betonnen muren terug kurkdroog. Wij injecteren uitsluitend het robuuste ARTIPUR INJECT FLEX: een product dat ontwikkeld is om voegen en scheuren in betonconstructies te dichten, zelfs bij lekken met een hoog waterdebiet en druk. Na deze ingreep kan geen druppel water de binnenruimte meer binnendringen via de betonnen muur.

betoninjectie stap 1

ARTIPUR INJECT FLEX is een 1-componentig polyurethaan injectiehars dat gekatalyseerd wordt met ARTIPUR CAT FLEX. De dosering van de katalysator bepaalt de polymerisatietijd.  In vloeibare fase is dit product een gelige, transparante vloeistof die in contact met water snel (afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de dosering van de katalysator) uithardt tot een taai, flexibel polyurethaanschuim met gesloten celstructuur.

betoninjectie stap 2

Tip: Vraag hier je offerte aan of contacteer ons voor een expertise. Aan de hand van een vrijblijvend bezoek kunnen wij een gepersonaliseerde prijsberekening van één van de AquaConsult vochtexperts-bouwingenieurs verkrijgen. Omdat de prijs afhankelijk is van veel factoren kunnen prijzen enkel geval per geval berekend worden en heeft het weinig zin om over algemene tarieven te communiceren. We staan voor je klaar over heel Vlaanderen.

Wil je meer informatie? Download dan zeker de brochure onderaan deze pagina. Hierin lichten we alle mogelijkheden voor vochtbestrijding in detail toe.

Meer informatie en brochure opvragen

Beantwoord de vragen hieronder en krijg op basis hiervan meer informatie en onze brochure. Wil je de kostprijs laten berekenen? Geef dit dan duidelijk aan in het tekstveld hieronder en wij doen het nodige.