Injecteren van muren: de ideale oplossing tegen opstijgend vocht in huis

Woon je in een huis met één of meerdere muren die symptomen van vochtproblemen vertonen? Dan ben je in Vlaanderen niet alleen: ongeveer 1 op 4 Vlamingen komt ooit in aanraking met een vochtprobleem. In vele gevallen gaat het om opstijgend vocht, want dit is namelijk het meest courante vochtprobleem in ons land. Gelukkig kunnen wij muren gemakkelijk injecteren om zo een nieuwe waterkeringslaag te vormen. Dankzij muurinjecties worden vochtige muren terug droog en krijg je een blijvend resultaat!

Lees meer

Voordelen van het injecteren van muren

 • Het is een definitieve en duurzame oplossing;
 • Sluitende garantie op vochtproblemen;
 • Snelle uitvoering: op korte termijn terug droog!
 • Eventuele tussenkomst van de overheid (Mijn Verbouwpremie)
 • Gevoelige stijging in meerwaarde van het vastgoed
 • Sterke verlaging van de energiekosten
 • 30 jaar garantie op uitvoeringen door AquaConsult
 • Onze garanties zijn heel lang omdat wij uitsluitend werken met topproducten van topproducten van Rewah N.V.

Gratis analyse

Ben je niet zeker of je last hebt van doorslaand vocht? Onze specialisten komen gratis en vrijblijvend bij je langs. Contacteer onze specialisten voor meer info.

Waarom je muren laten injecteren?

Opstijgend vocht tast je muren aan, zowel op zichtbare als op onzichtbare plaatsen. Er zijn natuurlijk esthetische redenen om opstijgend vocht te bestrijden zoals plekken op de muur, loskomende verf of loskomend behangpapier. Maar wist je dat vochtbestrijding ook financiële en waardeverhogende voordelen heeft voor het huis? Hieronder alvast enkele goede redenen om snel alle vochtproblemen in je huis aan te pakken:

 • Het kost veel meer energie om een vochtige ruimte te verwarmen. In droge ruimtes heb je minder hoge verwarmingskosten;
 • Een vochtige muur zorgt voor een muffe, zware lucht;
 • Schimmels gedijen goed op vochtige muren;
 • Wonen in vochtige ruimtes is niet goed voor de gezondheid (denk aan mensen met astma);
 • Een vochtige kelder zorgt voor een sterke waardevermindering van de woning;
 • Wil je ooit de woning verkopen? Dan zullen vochtproblemen in de muren gegarandeerd vraagtekens oproepen bij kandidaat-kopers.
 • Mensen die vochtproblemen behandelen, komen in aanmerking voor de Vlaamse Renovatiepremie.

Het is belangrijk dat enkel de muren die door opstijgend vocht zijn aangetast worden geïnjecteerd. Hiervoor is de vochtanalyse van groot belang, en AquaConsult kan je hierbij bijstaan. Zo’n eerste werfbezoek is steeds gratis en gebeurt altijd door een gekwalificeerd AquaConsult vochtexpert met gespecialiseerd materiaal.

Wat houdt het injecteren van muren in?

Wat houden muurinjecties precies in? Wel, het principe is eigenlijk heel eenvoudig. Als we muren behandelen tegen opstijgend vocht met behulp van muurinjecties, gaan we op een heel specifieke manier te werk.

1. Het klaarmaken van de muur voor injecties

Eerst wordt de muur klaargemaakt voor de injecties. Hierbij herstellen stukadoors alle scheurtjes in de vochtige muur. Vervolgens moeten er gaatjes in de muur ter hoogte van de plint worden geboord.

2. Het injecteren van muren met vochtwerende producten

In de tweede stap injecteert men vakkundig de muur met vochtwerende gel die snel een waterkeringslaag vormt in de poriën van de muur. Onmiddellijk na het injecteren van de muur verspreidt de gel zich tot diep in de poriën van de muur. De substantie hardt goed uit en vormt zo een doorlopende, permanente horizontale barrière. Daardoor ziet het opstijgende vocht geen doorgang meer en kan de muur mooi opdrogen.

De diepte en sterkte van de waterwerende laag die zich vervolgens vormt, is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de vochtwerende gel. Wees dus heel kieskeurig in de keuze van gel, want deze is heel bepalend voor de duurzaamheid van de ingreep. Je wilt immers niet na tien jaar tot de vaststelling komen dat je opnieuw mag beginnen. AquaConsult koos bijvoorbeeld daarom enkel voor producten van de allerhoogste kwaliteit waaronder de topproducten van Rewah NV. Dit heeft géén invloed op onze prijzen, vergelijk gerust zelf! Wel heeft dit een grote invloed op de duurzaamheid van de behandeling. Hoe uit zich dat dan? Wel, waar anderen gemiddeld na 5 à 10 jaar terug in de problemen komen door het vervallen van de waterkeringslaag, biedt Aqua Consult specifiek op muurinjecties een garantie van minimaal 30 jaar.

muurinjecties

Hoeveel kost het injecteren van muren?

Veel mensen vragen zich af hoeveel het injecteren van muren kost. Het antwoord hierop is echter niet zo gemakkelijk om te geven zonder alle parameters te kennen:

 • Wat is de oppervlakte van de aangetaste muur?
 • Situeert het vochtprobleem zich enkel in de muren of ook in de vloer?
 • Welk type muur moet behandeld worden? Is het een binnenmuur? Een buitenmuur? Is het een spouwmuur?
 • Situeert het probleem zich in de kelder of op het gelijkvloers?
 • Kom je in aanmerking voor Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid?
 • Voor welke afwerking kies je achteraf?

AquaConsult helpt je graag bij het berekenen van de kosten voor muurinjecties voor jouw situatie.

Muren injecteren: jouw ideale oplossing?

Klaar om voorgoed gedag te zeggen tegen opstijgend vocht? Neem contact op met onze vochtexperts en ontvang een gratis vochtanalyse.

Heb je last van doorslaand vocht, waarbij het vocht van buitenaf horizontaal weet binnen te dringen? Dan is het injecteren van muren niet direct aan de orde, en raden we gevelimpregnatie aan.

Ben je niet zeker welke behandeling het beste past bij het vochtprobleem in je woning? Vraag dan een gratis expertise van één van onze vochtexperts-bouwingenieurs. Onze technische adviseurs hebben reeds heel wat jaren ervaring in het bepalen hoe het vocht best bestreden dient te worden.

Meer informatie en brochure opvragen

Beantwoord de vragen hieronder en krijg op basis hiervan meer informatie en onze brochure. Wil je de kostprijs laten berekenen? Geef dit dan duidelijk aan in het tekstveld hieronder en wij doen het nodige.