Muren injecteren: ideaal tegen opstijgend vocht in huis

Woon je in een huis met één of meerdere muren die symptomen van vochtproblemen vertonen? Dan ben je in Vlaanderen niet alleen: ongeveer 1 op 4 van de Vlamingen laat ooit zijn muren injecteren of gevel impregneren tegen opstijgend vocht of doorslaand vocht.

Dat zijn twee takken waarin AquaConsult al jaren sterk gespecialiseerd is met ervaring in het bestrijden van opstijgend vocht, vochtplekken, salpeter, huiszwam en schimmels. Voor gevels met vochtinfiltratie wordt een hydrofuge-behandeling voorgesteld.

Vochtproblemen kunnen heel wat andere problemen veroorzaken. Een greep uit die problemen zijn vocht in de muren, schimmelvorming of behangpapier dat afbladdert. Daarnaast swingt je energiefactuur de pan uit. Het is namelijk erg moeilijk om een vochtige kamer te verwarmen. Vochtproblemen kunnen ook de oorzaak zijn van gezondheidsproblemen, vooral voor wie al last heeft van onderliggende aandoeningen aan de luchtwegen of de longen.

Muren injecteren gebeurt altijd in kelders, garages en op het gelijkvloers. Waarom? Met muurinjecties behandelen we opstijgend vocht. De kelder is vanzelfsprekend het meest gevoelig voor problemen met opstijgend grondwater. In veel gevallen van opstijgend vocht op het gelijkvloers is er ook een aantasting in de kelder.

Tegen zo’n vochtproblemen bestaat heel goede en voordelige oplossing: muurinjecties.

Voordelen van muren injecteren

 • Het is een definitieve en duurzame oplossing;
 • Sluitende garantie op vochtproblemen;
 • Snelle uitvoering: op korte termijn terug droog!
 • Eventuele tussenkomst van de overheid (Mijn Verbouwpremie)
 • Gevoelige stijging in meerwaarde van het vastgoed
 • Sterke verlaging van de energiekosten
 • 30 jaar garantie op uitvoeringen door AquaConsult
 • Onze garanties zijn heel lang omdat wij uitsluitend werken met topproducten van Rewah N.V.

KOSTPRIJS

Veel mensen vragen zich af hoeveel het injecteren van muren kost. Het antwoord hierop is echter niet zo gemakkelijk om te geven zonder alle parameters te kennen:

 1. Wat is de oppervlakte van de aangetaste muur?
 2. Situeert het vochtprobleem zich enkel in de muren of ook in de vloer?
 3. Welk type muur moet behandeld worden? Is het een binnenmuur? Een buitenmuur? Is het een spouwmuur?
 4. Situeert het probleem zich in de kelder of op het gelijkvloers?
 5. Kom je in aanmerking voor Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid?
 6. Voor welke afwerking kies je achteraf?

Tip: Neem contact op met AquaConsult en krijg een gepersonaliseerde prijsberekening van één van de AquaConsult vochtexperts-bouwingenieurs. Omdat de prijs afhankelijk is van veel factoren kunnen prijzen enkel geval per geval berekend worden en heeft het weinig zin om over algemene tarieven te communiceren.

Wil je meer informatie? Download dan zeker de brochure onderaan deze pagina. Hierin lichten we alle mogelijkheden voor vochtbestrijding in detail toe.

Werkwijze: hoe worden muren geïnjecteerd?

Als we muren behandelen tegen opstijgend vocht met behulp van muurinjecties, gaan we op een heel specifieke manier te werk.

Eerst herstellen onze stukadoors alle scheurtjes in de vochtige muur. Hierna worden kleine gaatjes in de muur geboord en worden deze gaatjes vakkundig geïnjecteerd met een speciale vochtwerende gel. Deze gel heeft heel bijzondere en waterwerende eigenschappen. Onmiddellijk na het injecteren verspreidt de gel zich tot diep in de poriën van de muur. De diepte en sterkte van de waterwerende laag die zich vervolgens vormt, is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de vochtwerende gel. Wees dus heel kieskeurig in de keuze van gel want deze is heel bepalend voor de duurzaamheid van de ingreep. Je wilt immers niet na tien jaar tot de vaststelling komen dat je opnieuw mag beginnen.

Na het injecteren zal het vochtwerend product zich verspreiden via de capillaire werking van de mortellaag en het omringende metselwerk. De substantie hardt goed uit en vormt zo een doorlopende, permanente horizontale barrière.

Heb je last van doorslaand vocht, waarbij het vocht van buitenaf horizontaal weet binnen te dringen? Dan zijn muurinjecties niet direct aan de orde omdat het vochtprobleem hier niets met het grondwater te maken heeft. Daarom stellen we bij doorslaand vocht meestal een andere oplossing voor: een hydrofuge of gevelimpregnatie. Hierbij wordt de muur beschermd tegen de weersinvloeden en wordt hij bovendien vuil- en waterafstotend. Ben je niet zeker welke behandeling het best past bij het vochtprobleem in je woning? Vraag dan een gratis expertise van één van onze vochtexperts-bouwingenieurs. Onze technische adviseurs hebben reeds heel wat jaren ervaring in het bepalen hoe het vocht best bestreden dient te worden. Een expertisegesprek via telefoon of een werfbezoek is steeds vrijblijvend en informatief, zonder enige aankoopverplichting.

Meer informatie en brochure opvragen

Beantwoord de vragen hieronder en krijg op basis hiervan meer informatie en onze brochure. Wil je de kostprijs laten berekenen? Geef dit dan duidelijk aan in het tekstveld hieronder en wij doen het nodige.