Een airco zonder buitenunit – ook wel gekend als een monoblock airco – heeft heel wat voordelen. Aquaconsult legt je graag uit wat een monoblock airco precies is en waarom je voor een monoblock airco moet kiezen.

Wat zijn de voordelen van een airco zonder buitenunit?

Er zijn verschillende voordelen aan een airco zonder buitenunit in het algemeen; en de Innova Monoblock in het bijzonder.

Eerst en vooral is er het design. Airco’s met buitenunit zijn vaak log, zeker de buitenunit zelf. Je hoeft dus geen plaats te voorzien op je gevel om de buitenunit te kunnen plaatsen. Er moeten enkel twee kleine roosters geplaatst worden. Daarnaast is de Innova Monoblock Italiaans design. Deze airco zonder buitenunit is dus niet enkel praktisch; het vormt ook nog eens een esthetische meerwaarde in je woning.

Een ander groot voordeel is dat de airco’s zonder buitenunit onderhoudsvrij zijn. Er hoeft dus niet elk jaar een technieker langs te komen om je airco te onderhouden.

Ook de bediening van zo’n airco zonder buitenunit is simpel. De Innova Monoblock in het bijzonder kan je bedienen via een touchscreen op het toestel, via een afstandsbediening of via een app op je smartphone. Je kan je airco dus bedienen vanuit je zetel.

Een laatste voordeel aan de airco zonder buitenunit – en specifiek de Innova Monoblock – is dat ze milieuvriendelijk is. Dat zie je vooral in het energieverbruik: deze airco zonder buitenunit heeft een energieklasse A+.

Kan je ook de airco zonder buitenunit ook gebruiken als verwarming in de winter?

Ja, dat kan. De Innova Monoblock airco werkt met een warmtepomp. Dat betekent dat deze airco zowel een kamer kan koelen als een kamer kan opwarmen.

Hoe werkt een airco met een warmtepomp?

Hoewel de naam het niet doet vermoeden, kan je met een warmtepomp niet alleen een kamer verwarmen. Ook airco’s gebruiken dit systeem om een kamer af te koelen.

Wil je de kamer verkoelen? Dan trekt een warmtepomp de warmte uit de kamer om die binnenin af te koelen en dan terug vrij te geven. Wil je de kamer opwarmen? Dan gebeurt het tegenovergestelde.

De Innova Monoblock Airco werkt met dit systeem.

Waar plaats je best een airco zonder buitenunit?

Een typische plaats om een monoblock airco te plaatsen is de slaapkamer. Vooral als we een warme zomer hebben is een airco in de slaapkamer geen overbodige luxe. Het voordeel aan de Innova Monoblock, is dat die niet veel plaats inneemt. Het is dus perfect om in de slaapkamer te plaatsen.

Naast de slaapkamer, is ook de woonkamer altijd een goed idee. De woonkamer is namelijk – meestal – de kamer waar je het meeste tijd in doorbrengt. Een verfrissende woonkamer in de zomer, of een gezellig warme woonkamer in de winter is geen overbodige luxe.

Kan ik een airco zonder buitenunit zelf installeren?

Het is zeker mogelijk om een airco zonder buitenunit zelf te installeren. Koop je een airco via Aquaconsult en wil je die zelf installeren? Dan krijg je alle informatie in een handleiding waar alles duidelijk staat uitgelegd.

Hoeveel kost een airco zonder buitenunit?

De Innova Monoblock Airco’s kosten tussen 1.725 euro en 2.534,95 euro, BTW inbegrepen. De prijs hangt af van het model en of je de airco zelf installeert of laat installeren. Met die prijzen is Aquaconsult de allergoedkoopste. Dat garanderen we je.

Ben je op zoek naar een airco zonder buitenunit? Neem nu contact op met Aquaconsult voor meer informatie of bekijk ons aanbod op aeroconsult.be.

Contacteer ons vrijblijvend

AquaConsult Vochtbestrijding

Bel ons: 080067120

E-mail: info@aquaconsult.be

Meer informatie en brochure opvragen

Beantwoord de vragen hieronder en krijg op basis hiervan meer informatie en onze brochure.