Hooikoorts. Het is een noodzakelijk kwaad waar heel wat mensen door moeten eens de zon tevoorschijn komt. Meestal is de hooikoorts het ergst in de buitenlucht, maar ook binnen in huis of op kantoor kan je er last van hebben. Maar wist je dat er een mogelijkheid is om hooikoorts aan te pakken in binnenruimtes? Namelijk met ionisatie. Hoe houdt ionisatie je huis vrij van allergieën? AquaConsult legt het even voor je uit.

Wat is hooikoorts precies?

Voor we je kunnen uitleggen hoe AquaConsult hooikoorts te lijf gaat, is het belangrijk om te weten wat hooikoorts precies is.
Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën en wordt ook wel pollen- of stuifmeelallergie genoemd. Naar schatting heeft maar liefst 25% van de Belgische bevolking er last van. Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen of stuifmeelkorrels van grassen, onkruid of bomen en veroorzaakt symptomen zoals jeukende en tranende ogen, een lopende of verstopte neus en niezen. Ook kamerplanten kunnen deze symptomen veroorzaken.

En het aantal stuifmeelkorrels stijgt altijd maar. Eerder dit jaar werd een record aantal stuifmeelkorrels gemeten in 40 jaar: 433 pollenkorrels per vierkante meter. Je krijgt al last van symptomen bij 50 korrels stuifmeel per vierkante meter. Volgens gezondheidsinstituut Sciensano zal het hooikoortsseizoen veranderen door de klimaatverstoring: het hooikoortsseizoen zal vroeger beginnen, langer duren en er zullen zich meer pollen in de lucht bevinden.

Wat kun je het beste doen tegen hooikoorts?

Het is niet altijd mogelijk om stuifmeel of pollen tegen te houden; ook niet als je binnen bent. Hier komt ons zusterbedrijf AeroConsult tot je redding met ionisatie.

Ionisatie is een technologie die je kan laten inbouwen in je airco of balansventilatie. Die technologie zuivert de lucht van ongewenste microdeeltjes. Onder die microdeeltjes vallen virussen en fijnstof, maar ook pollen en stuifmeeldeeltjes.

Ionisatie zuivert dus de lucht van alles waar je last van kan hebben. Je kan de pollen of stuifmeeldeeltjes niet meer inademen waardoor je geen last meer hebt van de symptomen.

Met de systemen van ons zusterbedrijf AeroConsult zorgen we dat je luchtwegen thuis ook echt tot rust kunnen komen. Zo herstel je beter, slaap je beten en kan je opgelucht diep in en uitademen.

Ionisatie van de lucht: hoe werkt het?

Hoe werkt ionisatie precies? De systemen van AeroConsult produceren miljarden ionen per seconde. Het creëert een zogenaamd plasmaveld dat gevuld is met positief en negatief geladen ionen. Die elektronen zorgen ervoor dat de microdeeltjes samenklitten waardoor ze filtreerbaar zijn. Het aantal pollen of stuifmeeldeeltjes in de lucht wordt zo sterk verminderd.

Dat ionisatie echt werkt, is wetenschappelijk bewezen. De GPS technologie die in de systemen van AeroConsult wordt gebruikt, is bovendien het enige luchtzuiveringssysteem dat is goedgekeurd om te gebruiken in de luchtvaart én ionisatie is het enige systeem die geen ozon creëert tijdens het zuiveren van de lucht. Perfect dus om te gebruiken in zowel residentiële gebouwen als in grotere gebouwen zoals kantoren of scholen.

Ionisatie wordt geïnstalleerd in je airco of balansventilatie door middel van een ionisatiestrip of een ionisatiesysteem. Het is erg onderhoudsvriendelijk en het verslindt veel minder energie dan andere luchtzuiveringssystemen.

Waar kan ik zo’n ionisatiesysteem krijgen?

Wil je een ionisatiesysteem installeren bij je thuis of in een publieke ruimte? Neem dan contact op met AquaConsult en onze experten helpen je graag verder. Ook is het mogelijk om via de webshop van AeroConsult een ionisatiestrip voor airco’s of een ionisatiesysteem voor balansventilaties aan te kopen.

Neem contact op met onze experten.