We willen onszelf en onze familie allemaal zo goed mogelijk beschermen tegen corona. Balansventilatie en ionisatie zijn daar goede middelen voor, maar wat is het verschil tussen balansventilatie en ionisatie? En hoe helpen ze om de lucht te reinigen je huis corona vrij te houden?

 

Het coronavirus en ventilatie

Ventilatie is niet alleen een oplossing voor vochtproblemen zoals condensatievocht. Het is ook inzetbaar in de strijd tegen het coronavirus.

We weten allemaal dat corona wordt verspreid door nauw contact, maar het wordt ook verspreid via de lucht. Via aerosolen. Die aerosolen zijn zelfs een belangrijkere verspreider dan het nauw contact. Daarom mag je de kracht van ventilatie niet onderschatten.

Maar een goede natuurlijke ventilatie is soms moeilijk of zelfs onmogelijk. In sommige gebouwen kan je nu eenmaal geen goede natuurlijke tocht creëren. Dan komt mechanische ventilatie goed van pas.

Bij mechanische ventilatie zijn er nog verschillende opties. Zo kan je een ventilatie plaatsen die enkel de lucht van binnen naar buiten voert. Zo’n ventilatie is goed voor kleine plaatsen, maar als je je huis echt goed wil ventileren, kan je kiezen voor balansventilatie.

Balansventilatie doet beide: die brengt de vuile lucht van binnen naar buiten, maar brengt ook verse, propere lucht naar binnen. Toch ben je dan nog niet helemaal beschermd tegen COVID-19. Dan heb je de ionisatie technologie nodig.

 

Wat is ionisatie?

Ionisatie is een technologie die je kan laten inbouwen in een balansventilatie. Het zuivert de lucht van alle vuile partikels die je niet wil inademen: pollen, fijnstof, tabaksrook en nog zoveel meer.

Het grootste voordeel aan ionisatie? Het zuivert de lucht ook van ziektekiemen; van zowel bacteriën als virussen. Dus het reinigt de lucht dus ook van het coronavirus.

 

Wat is het verschil tussen balansventilatie en ionisatie?

Een balansventilatie zuivert de lucht: die brengt vuile lucht naar buiten en brengt propere, verse lucht naar binnen. Maar zo’n zuivert de lucht niet van microdeeltjes die we niet willen inademen.

Daar komt ionisatie aan te pas. De ionisatie technologie reinigt de lucht van pollen, fijnstof en ziektekiemen door de lucht te vullen met ionen.

 

Hoe werkt de ionisatie technologie?

Ionen zijn positief of negatief geladen moleculen. De technologie produceert miljarden elektronen per seconde die microdeeltjes in de lucht aanvallen. Onder die microdeeltjes dus ook de virussen zoals het coronavirus. 

De ionen zorgen ervoor dat de microdeeltjes zich vasthechten aan elkaar waardoor ze zwaarder worden en naar de grond zakken. Zo kunnen mensen in de kamer die microdeeltjes niet meer inademen.

 

Wetenschappelijk bewezen: ionisatie werkt.

Dat ionisatie werkt in de strijd tegen het coronavirus is wetenschappelijk bewezen. De ontwerper van de technologie (Global Plasma Solutions) liet een onafhankelijke wetenschappers de ionisatie testen op verschillende virussen en bacteriën.

Concreet hebben de wetenschappers onderzocht hoe snel de verspreiding van virussen vermindert als ze blootgesteld zijn aan ionisatie. Het coronavirus was gereduceerd met maar liefst 90% na een blootstelling van een uur aan de ionisatie technologie. Het is dus zeker de moeite waard om erin te investeren.

 

Waar is die ionisatie technologie verkrijgbaar?

Voor de balansventilaties en de ionisate technologie werkt Aquaconsult samen met Aeroconsult. Het eerste bedrijf in België die de ionisatie technologie aanbiedt aan particulieren. Technologie die goedgekeurd is door de Belgische overheid in de strijd tegen het coronavirus. Diezelfde technologie wordt gebruikt in de toestellen van Boeing om de lucht fris en gezond te houden op lange vluchten.

 

Wil je meer weten over Aeroconsult en ionisatie? Bezoek dan zeker hun website.

Meer informatie en brochure opvragen

Beantwoord de vragen hieronder en krijg op basis hiervan meer informatie en onze brochure. Wil je de kostprijs laten berekenen? Geef dit dan duidelijk aan in het tekstveld hieronder en wij doen het nodige.