Aquaconsult: jouw vochtbestrijdingsexpert in West-Vlaanderen

Als het op vochtbestrijding aankomt, is Aquaconsult in regio West-Vlaanderen de nummer 1. We zijn actief in heel West-Vlaanderen, onder andere in de steden Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem, Ieper, Menen, Knokke-Heist, Wevelgem en Harelbeke. Maar we zijn ook actief ver daarbuiten, in Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant.

Heel veel West-Vlamingen hebben in hun huis last van vochtproblemen. De vochtbestrijding kan alle mogelijke vormen aannemen zoals een kelderdichting bij vochtige kelders of muurinjecties als er sprake is van opstijgend vocht.

Doordat veel huizen in de West-Vlaamse provincie vochtbestrijding nodig hebben, benutten ze vaak niet hun volledige potentieel en blijven veel ruimtes onderbenut. Dat heeft zijn invloed op de woonkwaliteit (niemand leeft graag in een woning met vochtige lucht).

Hierdoor krijgen huisschimmels ook vrij spel om zich te hechten aan muren, waardoor we ook regelmatig mechanische en automatische ventilatiesystemen in West-Vlaamse huizen plaatsen. Deze hebben een heel gunstig effect hebben op de vochtigheidsgraad van de woning en van de muren.

Vraag nu je gratis vochtdiagnose in West-Vlaanderen

Vochtbestrijding op maat in West-Vlaanderen

Vochtbestrijding kan op verschillende plekken in de West-Vlaamse woning gebeuren: de kelder, badkamer, slaapkamer of woonkamer. Als het vochtprobleem zich voordoet op het gelijkvloers, is er vaak sprake van opstijgend vocht of schimmels. Ze hebben vaak wel gelijkaardige symptomen. Het is dus belangrijk dat een expert langskomt om te bepalen wat het exacte probleem is. Alleen zo kan er een duurzame oplossing geboden worden.

Kelder: de meest gevoelige plek voor vochtproblemen in regio West-Vlaanderen

Afhankelijk van de regio zijn sommige locaties in de woning gevoeliger dan andere. Dat komt onder andere door de grondsoort of de nabijheid van een waterloop. In het West-Vlaamse hebben veel kelders bijvoorbeeld last van vochtproblemen.

Wanneer het vochtprobleem zich op hogere verdiepingen voordoet, is de kans groter dat je te maken hebt met doorslaand vocht of problemen met het dak. De grote oorzaak hiervan is de vele regen die valt in Vlaanderen.

Kelderdichting en kelderdrainage

Een van de grootste onduidelijkheden die er bestaan in de vochtbestrijding is het verschil tussen een kelderdichting en kelderdrainage. Beiden zijn niet te vergelijken en omvatten een totaal andere aanpak. Bij een kelderdichting, ook wel kelderbekuiping genoemd, wordt de kelder letterlijk gedicht: een nieuwe waterdichte laag vormt een vochtwering tussen de binnenruimte en het vochtige buitengedeelte.

Bij een kelderdrainage werken we anders en gaan we het vocht niet gaan blokkeren maar kanaliseren. Een drainage gebeurt in kelders waar de grondwaterdruk te hoog is voor een kelderbekuiping. Hier wordt het keldervocht gedraineerd naar een centrale opvangplek, waar een duurzame waterpomp het water naar buiten pompt. Het grote voordeel van een kelderdrainage is de lagere prijs en de blijvende garantie dat de kelder nooit meer vochtproblemen zal krijgen. Die garantie bestaat ook bij een kelderbekuiping, hoewel daar de grondwaterdruk een grote rol speelt in het succes van zo’n behandeling. Laat daarom zeker de kelder goed analyseren tijdens de gratis vochtexpertise door een erkend Aquaconsult vochtexpert zodat je zeker bent voor welke behandeling(en) jouw kelder in aanmerking komt. Op vlak van vochtbestrijding zijn wij heel actief in Oost-Vlaanderen met verschillende lokale afdelingen.

VRAAG HIER EEN GRATIS EXPERTISEVERSLAG AAN

Ventilatiesysteem laten plaatsen?

Wil je een ventilatiesysteem laten plaatsen? De ruimte beter ventileren is de meest aangewezen optie bij vochtproblemen die te maken hebben met een hoge luchtvochtigheid. Denk hierbij aan schimmels of condensatievocht. In de meeste gevallen heeft het beter ventileren van de ruimte een meer preventieve functie, waardoor we het meestal toepassen in combinatie met een vochtbestrijdingstechniek die het actuele vochtprobleem aanpakt.

Neem bijvoorbeeld een vochtige kelder: het vocht is vaak afkomstig van opstijgend grondvocht of grondwater dat zijn weg naar boven vindt doorheen de keldervloer. We noemen dat zakwater. Afhankelijk van de ligging en staat van de kelder kiezen we hier voor een kelderdichting of een kelderdrainage als oplossing. Daarna zorgen we voor meer ventilatie in de kelder zodat de ruimte nooit meer vochtig en muf zal ruiken of aanvoelen.

Onze troeven

  • AquaConsult heeft meer dan 20 jaar ervaring in vochtbestrijding en is daardoor de meest geschikte firme voor vochtbestrijding in West-Vlaanderen.
  • Kwaliteit is erg belangrijk voor AquaConsult. We werken dan ook alleen maar met de allerbeste producten, van onze injectieproducten tot de waterkeringsfolies. Zo kunnen we uitzonderlijk brede garanties bieden.
  • AquaConsult werkt met hele competitieve prijzen. Vind je elders toch een goedkopere offerte? Dan betalen we je zonder problemen het verschil terug.

Vraag een gratis vochtdiagnose in West-Vlaanderen

Aan de hand van onderstaande gegevens komt een erkend Aquaconsult vochtexpert uit regio West-Vlaanderen langs met professionele meettoestellen om de totaliteit van de vochtproblemen vast te stellen. Dit bezoek is altijd gratis en vrijblijvend. Laat je dus zeker niet tegenhouden om deze vochtdiagnose zonder verplichtingen aan te vragen.

Experts in vochtbestrijding in de ruime regio van de provincie West-Vlaanderen

Met Aquaconsult weet je één ding zeker: wij komen onze beloftes altijd na. Dat betekent: een droge ruimte of muur, terug 100% aangenaam wonen, aan de beste prijs, met garantie of anders krijg je je geld gewoon terug.

Aquaconsult werkt enkel met de allerbeste producten werken. Hierdoor kunnen onze dichtingsmaterialen probleemloos vele decennialang performant blijven. De kwaliteit is niet te vergelijken met de merken en producten die te vinden zijn in algemene doe-het-zelvers als Hubo, Gamma of Brico.

Terug naar overzicht