Schimmels op de muur zijn een groot probleem. Het is de oorzaak van problemen aan je huis én aan je gezondheid. Er zijn manieren om je huis schimmel vrij te maken. Aqua Consult helpt je graag verder.

Hoe ontstaan schimmels?

Schimmels op de muur ontstaan op plaatsen in huis waar er veel vocht bestaat. Zo zijn de keuken en de badkamer twee van de belangrijkste plaatsen in huis voor het ontstaan van schimmel. In de keuken hangt er veel stoom door het koken van water en in de badkamer ontstaat er vocht door het warme water van de douche of het bad.

Waarom moet ik schimmels in huis voorkomen?

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten waarom je schimmel zou moeten voorkomen. Zoals al eerder gezegd kan schimmel schade veroorzaken aan je huis; zeker in een vergevorderde staat. De schimmels zetten zich dan op hout of in de muur en hoe langer de schimmels tijd hebben om te groeien, hoe zwakker die muur wordt.

Ook zijn schimmels een aanslag op de gezondheid; zeker voor kinderen, ouderen en mensen met een onderliggende aandoening aan de longen of de luchtwegen. De grootste boosdoener is hier zwarte schimmel door de mycotoxines die ze uitscheiden.

Schimmel op de muur verwijderen is ook geen gemakkelijke taak. Het is dus beter te voorkomen dan te genezen.

Hoe voorkom ik schimmels in huis?

Er zijn verschillende manieren om schimmel in huis te voorkomen. We zetten de belangrijkste hier even op een rijtje.

1. Pas je gewoontes aan

Zoals eerder vermeld komen schimmels voor op de meest vochtige plaatsen in het huis, zoals de keuken of de badkamer. Eén van de belangrijkste gewoontes om schimmel te voorkomen, is het drogen van je badkamer nadat je gedoucht hebt. Douchen zorgt voor veel stoom in de ruimte en dat vocht kan in de muren trekken als je niet zorgt dat de muren droog zijn.

2. Let op de luchtvochtigheid in huis

Is de luchtvochtigheid boven de 60%? Dan is de luchtvochtigheid in huis te hoog waardoor vocht niet de kans heeft om uit te drogen. De kans is dus veel groter dat het vocht in de muren trekt en zo schimmels vrij spel krijgen.

3. Pak vochtproblemen op tijd aan

Schimmels in huis zijn één van de vele symptomen van een vochtprobleem. Het is belangrijk om vochtproblemen zo snel mogelijk aan te pakken zodat schimmels de kans niet krijgen om te ontwikkelen.

Denk je last te hebben van een vochtprobleem? Neem dan contact op met Aqua Consult en wij helpen je zo snel mogelijk verder.

4. Ventileer de ruimte

De grootste en gemakkelijkste manier om schimmels te voorkomen is ventilatie. Die ventilatie wordt dan geïnstalleerd in de ruimtes die het meest kans hebben om vochtproblemen te veroorzaken; zoals de badkamer en de keuken. Met een balansventilatie reguleer je zelf de lucht in huis.

Mechanische ventilatie

Denk je last te hebben van een vochtprobleem? Of wil je een mechanische of balansventilatie laten installeren? Waar je ook woont; Aqua Consult staat voor je klaar. Neem nu contact op met ons en we contacteren je binnen de 24 uur.

[contact-form-7 id="8"]